top of page

У майже 84% питної води на Львівщині – понижений рівень йоду!

Фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України досліджували воду у 18-ти територіальних громадах. У 16-ти з них виявили йододефіцит.

Добова потреба в йоді:

Для жінок – 150-300 мкг (1 мкг = 1мільйонна частина грама)

Для чоловіків – до 300 мкг

Для дітей до 6-ти років – 90 мкг

Для дітей до 12-ти років – 120 мкг

*За матеріалами #ЦГЗ

Щоб рівень йоду в організмі був достатній, медики рекомендують вживати продукти, багаті на цей мікроелемент. І це не лише морська капуста чи йодована сіль.


Oksana Kuninets ОКСАНА КУНИНЕЦЬ – лікарка загальної гігієни Львівського обласного центру та профілактики хвороб МОЗ України:

«Картопля, це і біла квасоля, це і капуста і виноград, волоські горіхи. Само собою, звичайно, морепродукти, ну і м'ясо».

А ще багатими на йод продуктами є журавлина, чорнослив та курячі яйця.

Нагадаємо, для щоденної профілактики йододефіциту категорично не підходить йодид калію. Цей препарат слід вживати лише після офіційного оповіщення про радіаційну аварію та прямої вказівки департаменту з питань цивільного захисту!


Kommentare


bottom of page