Фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України досліджували воду у 18-ти територіальних громадах. У 16-ти з них виявили йододефіцит.
Добова потреба в йоді:
Для жінок – 150-300 мкг (1 мкг = 1мільйонна частина грама)
Для чоловіків – до 300 мкг
Для дітей до 6-ти років – 90 мкг
Для дітей до 12-ти років – 120 мкг
*За матеріалами #ЦГЗ
Щоб рівень йоду в організмі був достатній, медики рекомендують вживати продукти, багаті на цей мікроелемент. І це не лише морська капуста чи йодована сіль.
Oksana Kuninets ОКСАНА КУНИНЕЦЬ – лікарка загальної гігієни Львівського обласного центру та профілактики хвороб МОЗ України:
«Картопля, це і біла квасоля, це і капуста і виноград, волоські горіхи. Само собою, звичайно, морепродукти, ну і м'ясо».
А ще багатими на йод продуктами є журавлина, чорнослив та курячі яйця.
Нагадаємо, для щоденної профілактики йододефіциту категорично не підходить йодид калію. Цей препарат слід вживати лише після офіційного оповіщення про радіаційну аварію та прямої вказівки департаменту з питань цивільного захисту!
Джерело: ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ
Comments