top of page

У Яворівському районі представники місцевої влади на власному прикладі продемонстрували важливість вакцинації

Фахівці Яворівського районного відділу Державної установи "Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України" організували виїзну вакцинальну акцію до Яворівської військової адміністрації.

Працівники Яворівської РВА та районної ради вакцинувалися проти дифтерії та правця.


Згідно із Календарем профілактичних щеплень вакцинація від дифтерії і правця призначена не лише дітям, а і дорослим. Імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років. Тому необхідна ревакцинація. Дорослим роблять планові щеплення проти дифтерії та правця кожні 10 років.


Перед вакцинацією працівники військової адміністрації пройшли обов’язковий первинний огляд.

Зазначимо, якщо ви хочете зробити вакцину від правця зверніться до сімейного лікаря та педіатра.


Нагадаємо:

Правець – інфекційне захворювання, що може призвести до серйозних ускладнень і навіть смерті. Правець не передається від людини до людини – лише внаслідок травмування, коли пошкоджуються шкіра та слизові оболонки, – тоді в рану можуть потрапити спори збудника.

Перші симптоми правця можуть з’явитися протягом 3–21 дня після інфікування. Це м’язові спазми: інфікованій людині стає дедалі важче ковтати, далі розвивається головний біль, лихоманка та надмірне потовиділення.

У разі підозри на інфікування чи появи симптомів негайно зверніться до лікаря. Ризики смерті від правця високі — від 10% до 70%.


Єдиний надійний спосіб захиститися від правця — вакцинація. В Україні така вакцина безоплатна для пацієнта.

Comments


bottom of page