top of page

Українська Тарілка здорового харчування

Сьогодні Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України представляє Українську Тарілку здорового харчування.

На українській Тарілці розміщено 5 секторів. Кожен сектор представляє найкорисніші харчові продукти, які мають бути у нашому раціоні щодня:

· Перший і найбільший сектор – це овочі. На наведеному зображенні найпопулярніші українські овочі – буряк, морква, цибуля та часник, гарбуз, капусту та кабачок, огірки-помідори та інші. Також в цьому сегменті є бобові – наші традиційні горошок і квасоля, а також менш популярні поки що нут,

сочевиця, соя та інші.

· Другий сегмент за годинниковою стрілкою фрукти – яблука, груші, абрикоси, сливи та вже не дуже для нас екзотичні банани, апельсини. У цьому ж сегменті дуже важливо не забувати про ягоди, які теж мають бути щодня у нашому раціоні – полуниця, чорниця, малина, смородина, ожина та інші.

· Третій сектор - молочна та кисломолочна продукція.

· Четвертий сектор – це цільнозернові продукти. Звертаємо вашу увагу саме на ЦІЛЬНО зернові, тобто продукти з цільного зерна, яке містить і зародок, і оболонку, в яких залишаються корисні для нас речовини. В першу чергу, це різноманітні крупи. У цьому ж сегменті знаходяться хліб та хлібці, але теж бажано цільнозернові, а не просто посипані зверху

зернятками. І макаронні вироби – теж з цільного зерна або з твердих сортів. Також у цьому сегменті опинилися горіхи та насіння.

· Останній, п’ятий сегмент - риба, м’ясо та яйця


890 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page