top of page

Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоровʼя - 2024

Генеральний директор Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб була ученицею Школи «Усвідомлене лідерство у сфері ментального здоровʼя - 2024» для управлінців в охороні здоров’я, організована UNICEF Ukraine  Координаційний центр КМУ / Mental Health UA Міністерство охорони здоров'я України Чому для нас це було важливо? По-перше, для того щоб допомагати іншим треба вміти стабілізувати себе. По-друге, відповідно до Закону України "Про систему громадського здоров'я" однією з функцій Центрів контролю та профілактики хвороб і зокрема Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб є моніторинг заходів щодо зміцнення здоров’я, психічного здоров’я населення у регіоні.



Про що була школа?

Про лідерство. Про Всеукраїнську програму ментального здоров’я: як створюється соціальна трансформація. Про те, як війна змінює демографію. Про трансформацію психіатричної допомоги в Україні в контексті євроінтеграції. Про соціальні зміни, розуміння суспільних інсайтів та мотивів людської поведінки. Про людино-орієнтоване ментальне здоров'я. Як людиноцентрований дизайн може допомогти краще зрозуміти потреби громади для побудови якісних сервісів?.

Про динаміку змін в послугах з ментального здоров’я. Про збереження ментального здоров’я та плекання стійкості медиків.

Ще були панельні дискусії. Емоційні, вразливі, глибокі. Про рани війни і лідерство, про систему медичної освіти. Гостро і правдиво.

Навчали учасників аптечкам самодопомоги.

Розпочнемо про них детальніше.

На сайті Ти як? можна завантажити аптечку самодопомоги.

Одна з вправ:

Заплющ очі. Відчуй ногами підлогу.

Глибоко й повільно вдихни через ніс, рахуючи до 3-х.

Впусти повітря до самого низу легень.

Тепер повільно видихни через рот, рахуючи до 6-ти.

Повтори це мінімум 4 рази.

Спробуйте!!!!!


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page