top of page

Це пост подяки

Усім, хто взяв участь у Конференції "Стань на варті свого серця", а це близько 200 учасників. В першу чергу дякуємо Максиму Козицькому - начальнику Львівської обласної державної адміністрації за те, що підтримав ідею проведення і був особисто присутнім. Адже тема є надзвичайно важливою, Після урочистого відкриття відбулася панельна дискусія в якій взяли учать - Максим Козицький – начальник Львівської обласної військової адміністрації, Орест Чемерис - в.о. ректора Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького, в.о. директора Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Літвінська, доцент Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького Дмитро Беш , в.о. генерального директора Львівський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики Maryana Sluzhynska. Модерувала генеральний директор Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України Наталія Іванченко та Dmytro Kupyra ГО "Життя".

Говорили про особисті практики здорового способу життя, про шкідливі звички, про харчування в родині, про фізичну активність, у тому числі серед працівників колективів. Я розповідала про статистичні показники захворюваності на серцево-судинні хвороби в світі, Україні та на Львівщині. Про провідні фактори ризику та способи їх подолання. Наталія Літвінська окреслила маршрути пацієнтів із серцево-судинною патологією на Львівщині. Дмитро Беш розповів про перші симптоми інфарктів, інсультів та перші кроки, які слід зробити при виникненні симптомів, про «золоті години». Ольга Брезецька розповіла про здорове харчування та подолання йододефіциту. Dmytro Kupyra дуже емоційно розповів, що безпечного куріння не існує. Andriy Bazylevych розповів про фізичну активність для кожного. Доречі - 30 хвилин щодня, норма для всіх і кожного порухатись!!! Мар'яна Служинська нагадала присутнім, що навіть дегустація алкоголю не приносить користі (Це, звісно, багатьох засмутило). Її яскрава доповідь на тему Безпечної дози алкоголю не існує не залишила нікого байдужим. Неймовірно цікавим і яскравим був виступ Victoria Sergienko професора, доктора медичних наук, лікаря ендокринолога, Проректора з наукової роботи Львівський національний медичний університет на тему Цукровий діабет: попередження та виявлення . Всі присутні покроково змогли визначити свій ризик захворіти на цукровий діабет та отримали інформацію щодо заходів профілактики. Ірина Гнатів представила слухачам як можна на прикладі громади реалізовувати заходи профілактики неінфекційних хвороб, у тому числі цукрового діабету. Приємним бонусом для всіх став майстер клас - серцево-судинної реанімації під керівництвом Людмила Гера Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

Всі учасники отримали роздаткові матеріали та посилання на відео, які можна використовувати в громадах задля благородної мети - зменшення кількості випадків інфарктів та інсультів. Адже кожне життя безцінне і за нього варто боротися.


5 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page