top of page

Чим небезпечний пивний алкоголізм?

У наш час пивний алкоголізм стає все більш поширеним явищем. А однією з його підступних форм є споживання слабоалкогольних напоїв.

За темпом формування залежності пивний алкоголізм розвивається втричі швидше, ніж горілчаний.

Один літр пива міцністю 5 градусів містить 50 мл чистого етилового спирту, що =125 мл горілки.

Як цей напій може впливати на організмі: При надмірному вживанні пива серце збільшується в розмірах, а в серцевих мʼязах розвиваються некрози. Клітини мозку руйнуються через вміст в напою кадаверину, внаслідок цього знижується розумова активність.

Змінюється гормональний фон. Знижується відтворювальна функція. З'являються проблеми з нирками через надмірний сечогінний ефект. За вмістом шкідливих речовин пиво можна зрівняти хіба що із самогоном (в їхньому складі після процесу бродіння зберігаються отруйні речовини: метанол, сивушні масла, ефіри та альдегіди). А їх концентрація в сотні разів перевищує допустиму норму. Особливу небезпеку несе алкоголь молодому організму. Регулярне вживання спиртного впродовж року формує у підлітка психічну і фізичну залежність одночасно. Найбільш згубного впливу зазнає молодий мозок, остаточно формується у 21 рік. Дослідження показують, що вживання алкоголю у підлітковому та юнацькому віці може викликати зниження мозкових функцій у дорослому. Безпечної дози алкоголю не буває! #МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові


29 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page