top of page

«Шануйся, піклуйся, вакцинуйся»

359 мешканців Львівщини захворіли минулого тижня на гостру респіраторну хворобу COVID-19. На стаціонарному лікуванні знаходилися 63 пацієнти. На жаль, зареєстровано 2 летальні випадки серед хворих 58-ми та 89-ти років.

Від початку епідсезону захворюваність на COVID-19 зростає. У групі ризику — люди похилого віку.

Тож фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях посилюють інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням про важливість вакцинації.

У рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії “Шануйся, піклуйся, вакцинуйся”, яка реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт в Україні, фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплень, особливо для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Вакцинація проти COVID-19 залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби.

Щеплення проти COVID-19 безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у свого сімейного лікаря.

Вакцини проти грипу доступні в аптеках кожної області.


Бережіть себе та своє здоров’я! Вакцинуйтесь самі та подбайте про батьків!


Opmerkingen


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page