Поради Олега Швеця, президента Асоціації дієтологів України, консультанта з громадського здоров’я МОЗ України.
Залучайте дітей до підготовки та вибору того, що є в їхньому ланч-боксі. Вони з більшою ймовірністю з’їдять страви, які допомагали складати.
Беріть за основу шкільних перекусів продукти, які надовго дають відчуття ситості.
Готуйте канапки та сендвічі з цільнозернового хліба. Варто привчати дитину до нього поступово.
Не використовуйте у бутербродах майонез, крем-сир та інші магазинні «намазки».
Обирайте начинку для канапки з помірним вмістом жиру.
Завжди додавайте до бутербродів зелений салат та овочі.
Завжди кладіть шматочки фруктів та ягоди, які дитині легко з’їсти за один раз.
Полийте фрукти лимонним соком, щоб вони не коричневіли.
Замість фруктових чи шоколадних батончиків кладіть у ланч-бокс корисні сухофрукти, замініть тістечка на шоколад.
Обирайте йогурти з низьким вмістом жиру та цукру.
Якщо сир містить багато жиру і солі, то покладіть його меншу скибочку.
Детальніше про здоровий ланч-бокс із прикладами – за посиланням: http://surl.li/kubmk
Джерело: Міністерство охорони здоров'я
Comments