top of page

Що варто знати про корисний перекус!

Фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб відвідали Вороблевицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст. ім. Героя України Йосипа Шілінга та Бориславський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №8.

Розповіли учням 2-х та 4-х класів про: «Основи здорового харчування для учнів 1-4 класів. Екстрапродукти та здоровий перекус».

 Щоб зацікавити школярів темою здорового харчування, фахівці Центру готують оригінальні презентації.



Так, наприклад, герої Лея та Северин цікаво та доступно розповідають про те, наскільки не корисно споживати екстрапродукти і як можна їх замінити на здорові та смачні перекуси. Так легше учням засвоїти, що екстрапродукти – ті, які містять багато цукру, солі або жиру. Тож не дають жодної користі здоров’ю людини.

До них належать:   солодкі газовані напої, чипси, сухарики, сосиски в тісті, ватрушки, цукерки тощо.


Фахівці навели приклад таких екстрапродуктів, як попкорн, бекон, морозиво, печиво та детально розповіли про вміст цих продуктів, з чого вони зроблені.

Учні після цікавої та інформативної розповіді із

задоволенням грали ігри, де заміняли екстрапродукти на корисну їжу.

Кожна дитина мала змогу скласти свій здоровий

перекус та поділитися ним з класом.

Заходи проводяться завдяки сприянню Дитячого фонду ООН UNICEF (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine.

Дякуємо БФ NEEKA Ukraine за допомогу в організації заходу.






Comments


bottom of page