• дотримуватися правил особистої гігієни;
• мити руки з милом перед їжею, після повернення з вулиці та після відвідування вбиральні;
• тримати у чистоті всі поверхні та кухонні приладиі;
• запобігати проникненню комах до приміщень;
• регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;
• окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);
• для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, дошки тощо);
• добре просмажувати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу (до повної готовності);
• не залишати приготовлені гарячі страви більше, ніж на 2 години поза межами холодильника;
• використовувати безпечну воду, не пити воду з невідомих джерел; вживати бутильовану воду, використовувати охолоджену кип’ячену воду;
• мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх сирими;
• не вживати продукти по завершенню терміну придатності
Comentários