top of page

Щоб уникнути кишкових інфекцій слід

• дотримуватися правил особистої гігієни;

• мити руки з милом перед їжею, після повернення з вулиці та після відвідування вбиральні;

• тримати у чистоті всі поверхні та кухонні приладиі;

• запобігати проникненню комах до приміщень;

• регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;

• окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);

• для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, дошки тощо);

• добре просмажувати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу (до повної готовності);

• не залишати приготовлені гарячі страви більше, ніж на 2 години поза межами холодильника;

• використовувати безпечну воду, не пити воду з невідомих джерел; вживати бутильовану воду, використовувати охолоджену кип’ячену воду;

• мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх сирими;

• не вживати продукти по завершенню терміну придатності



Comentários


bottom of page