top of page

Щороку 24 жовтня відзначається Всесвітній день боротьби з поліомієлітом


Саме про нього сьогодні говорили на брифінгу з директором Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Літвінська Найуразливіші до поліо – діти до 5 років, які не мають щеплення та, відповідно, імунітету проти вірусу. Україна спільно з міжнародними партнерами, навіть під час повномасштабної війни, здійснює епіднагляд за поліомієлітом та заходи профілактики. Вражаючи нервову систему людини, поліовірус може призвести до незворотних рухових розладів та навіть смерті людини протягом кількох годин. Параліч трапляється в 1 з 200 дітей, інфікованих вірусом. Близько 5% хворих на поліо помирають через ураження дихальних м’язів. Ця інфекція найчастіше передається через брудні руки, заражену їжу та воду. Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована людина: і дитина, і дорослий.


Також про поліомієліт і вакцинацію загалом говорили сьогодні на нараді в Управлінні Львівської залізниці. Дякую Керівництву Львівської залізниці і Володимир Багнюк за організацію зустрічі. Спільно з заступником Марія Озірковська нагадали працівникам залізниці про Календар профілактичних щеплень, про безпеку вакцин та небезпеку хвороб, про профілактику грипу, коронавірусу та ПОЛІОМІЄЛІТУ! Від поліо планово вакцинуються діти у віці 2 і 4 місяці інактивованою вакциною у вигляді уколу. В 6,18 місяців, 6 і 14 років у вигляді крапельок. Нагадали про Президента Франкліна Делано Рузвельта, який за 12 років до того, як став Президентом, захворів на поліомієліт і мав важкі наслідки. Нагадали про наслідки перенесеного поліомієліту.

У Всесвітній день поліо фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб провели каскад заходів в кожному районі - зустрічі з школярами, медиками, владою. Лише 2 країни в світі залишаються ендемічними з поліомієліту - Афганістан і Пакистан. Але поки хоча б 1 хворий є в світі - жодна людина не може спати спокійно! Rotary International завжди нагадують, що для подолання поліомієліту в світі залишилось докласти лише трошечки зусиль! Захистіть своїх рідних від поліо та інших хвороб, проти яких є щеплення!

Comentarios


bottom of page