top of page

Щороку в третій четвер червня відзначається День перерви у роботі (Recess at Work Day)

У поточному році цей день припадає на 20 червня.

День перерви на роботі присвячений промоції важливості перерв і фізичної активності протягом робочого дня.

Цей день також має на меті заохотити роботодавців створювати більш сприятливі, здорові робочі місця, де пріоритетом є добробут працівників.

Це гарна можливість – нагадати про важливість піклуватися про себе, водночас створюючи міцну спільноту на робочому місці.

Законодавством України передбачено, що працюючому щодня може надаватися перерва для відпочинку та харчування тривалістю не більше 2 годин, яка не включається до робочого часу.

Час початку та закінчення перерви встановлюється статутом, колективним договором або правилами внутрішнього трудового розпорядку.

Перерва надається через 4 години після початку роботи, яку працівник може використовувати на свій розсуд, зокрема долучатися до різних форм  фізичних активностей. Це також шанс для співробітників налагодити зв’язок один з одним,  побудувати в колективі дружні  стосунки завдяки спільним заняттям під час перерв.


Багато організацій використовують цей день, як можливість запровадити нову політику на робочому місці, поєднуючи перерву в роботі з фізичною активністю.

У цей день люди організовують веселі заходи під час перерв, такі як ігри, прогулянки на вулиці або заняття йогою.

Доведено, що перерва в роботі підвищує продуктивність, знижує рівень стресу.

Як підтримувати здоровий ритм роботи, не втрачаючи при цьому продуктивності та не ризикуючи своїм здоров’ям?

Від того, наскільки гармонійно ми розподіляємо свій час між професійною діяльністю та відпочинком, безпосередньо залежать наше фізичне та психологічне здоров’я, а також загальна якість життя.

За статистикою, 65% дорослого населення вважають роботу основним джерелом стресу. При цьому тривалий стрес, як правило, призводить до низки захворювань, включаючи гіпертонію, серцево-судинні захворювання, а також погіршення психоемоційного стану.

Тому наявність здорового робочого ритму — це не рекомендація, а необхідність чергувати трудову активність з періодами активного відпочинку.

Створення здорового робочого ритму включає також правильне харчування, достатній сон і регулярні фізичні вправи, що в сукупності сприяє поліпшенню загального самопочуття і продуктивності.



Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page