top of page

Як правильно спланувати пікнік, без шкоди для здоров’я?


Правило №1

Упевніться, що убезпечили себе від іксодових кліщів, гадюк і небезпечних наслідків відпочинку попередньої компанії:

Захиститись від кліщів допоможе відповідний одяг та спеціальні засоби, які відлякують кліщів.

Перевіряйте місце для пікніка, щоб вберегтись від укусів змій.

Після пікніка оглядайте себе і дітей, аби виявити кліщів.


Правило №2

Враховуйте температуру повітря та інтенсивність сонця.

Правило №3

Складіть оптимальне меню.

Надійність у перевезенні і зручність у споживанні – два головних критерії у складанні меню для пікніка.

Не купуйте їжу, особливо м'ясо і молочні продукти, на стихійних ринках. І забудьте про звичку “проби” овочів і фруктів: пробуйте продукти уже вдома, перед тим ретельно їх помийте.

Відділяйте сире від готового: одну дошку не можна використовувати для розділки м’яса і нарізання овочів.

Мийте руки, фрукти та овочі, ножі та поверхні, на яких нарізатимете та подаватимете їжу, водою гарантованої якості, захищайте їжу від комах.

Не беріть на пікнік продукти з кремом. Вони дуже швидко псуються і тому часто стають причиною отруєння.

Починайте пікнік із їжі, щоби страви не були на столі більше двох годин, бо в спеку продукти псуються надзвичайно швидко, якщо їжа залишилась після пікніка - не зберігайте її “на завтра”.

Правило №4

Запасіться чистою питною водою, адже вона знадобиться щоб втамувати спрагу, приготувати смачну страву, забезпечити гігієну рук тощо.

Пам'ятайте: чисті руки – важливий запобіжний засіб, аби пікнік не завершився кишковою інфекцією.

І не забудьте взяти на природу, невеличку аптечку невідкладних станів!


Джерело: МОЗ України

Більше – за посиланням: https://moz.gov.ua/.../piknik-zdorovoi-ljudini-jak...   

Коментари


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page