top of page

Як харчуватись під час спеки

  • Пийте достатньо рідини: намагайтеся вживати звичайну питну воду. Регулярно пийте протягом дня, навіть якщо не відчуваєте спраги. Уникайте солодких газованих напоїв та алкоголю.

  • Обирайте легку їжу, яка не створює додаткового навантаження на травну систему та містить багато води. Це овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви. Пам’ятайте про продукти, що мають охолоджуючий ефект: огірки, кавун, диня.

  • Їжте меншими порціями, але частіше. Такий режим харчування допомагає підтримувати необхідний рівень енергії та запобігає перевантаженню травної системи.

  • Уникайте важкої та жирної їжі: вона вимагає більше енергії для перетравлення і при певних умовах може підвищити ризик теплового удару. Це стосується й додавання до їжі спецій, що сприяють підвищенню внутрішньої температури – червоний перець, чорний перець, імбир.

  • Зменшіть споживання солі та перероблених продуктів. Надмірна кількість солі може сприяти затримці рідини в організмі та порушенню водно-сольового балансу.

Comments


bottom of page