Пийте достатньо рідини: намагайтеся вживати звичайну питну воду. Регулярно пийте протягом дня, навіть якщо не відчуваєте спраги. Уникайте солодких газованих напоїв та алкоголю.
Обирайте легку їжу, яка не створює додаткового навантаження на травну систему та містить багато води. Це овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви. Пам’ятайте про продукти, що мають охолоджуючий ефект: огірки, кавун, диня.
Їжте меншими порціями, але частіше. Такий режим харчування допомагає підтримувати необхідний рівень енергії та запобігає перевантаженню травної системи.
Уникайте важкої та жирної їжі: вона вимагає більше енергії для перетравлення і при певних умовах може підвищити ризик теплового удару. Це стосується й додавання до їжі спецій, що сприяють підвищенню внутрішньої температури – червоний перець, чорний перець, імбир.
Зменшіть споживання солі та перероблених продуктів. Надмірна кількість солі може сприяти затримці рідини в організмі та порушенню водно-сольового балансу.
top of page
bottom of page
Comments