top of page

Якщо пронос і розлади роботи шлунку та кишківника не Ваша мрія, варто прочитати!

Більшість хвороботворних бактерій гине при температурі вищій за 60 градусів. Саме тому ретельна теплова обробка для м’ясних та рибних страв є вкрай важливою.

  • Уникайте споживання сирих або напівсирих м’яса, риби та

морепродуктів.

  • Добре просмажуйте, відварюйте та запікайте харчові продукти. Температура під час приготування має дорівнювати або бути вищою за 70 градусів. Пам’ятайте, що колір не завжди свідчить про готовність продукту. Для перевірки температури приготування рекомендовано використовувати спеціальний термометр.

  • При приготуванні м’яса або птиці їхні соки мають бути прозорими, а не рожевими.

  • Готуйте рибу доти, доки її м’ясо не стане непрозорим, та таким, щоб легко відділялося виделкою.

  • Яйця бажано готувати «вкруту», щоб і білок, і жовток були твердими. Уникайте рецептів, де використовуються сирі чи напівготові яйця.

  • Готуючи соуси, супи та печені, доводьте їх до кипіння.

  • Готові страви слід ретельно розігрівати.


Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page