top of page

Імунопрофілактика населення - пріоритет у сфері громадського здоров’я


- вакцинація для кожного українця має бути доступною; - якість вакцин та умови їх зберігання - відповідати кращим світовим стандартам; - наявність вакцин на рівні областей - безперебійною.


Ці ключові пункти покладені в основу стратегії розвитку імунопрофілактики населення на найближчі 7 років. План стратегії включає етапи попередження, виникнення і розповсюдження спалахів та епідемій інфекційних хвороб, яким можна запобігти імунізацією.


На зустрічі з керівниками обласних Центрів контролю та профілактики хвороб обговорили забезпечення регіонів вакцинами, зберігання та розподіл з дотриманням умов холодового ланцюга під час транспортування та використання вакцин. Адже саме ЦКПХ здійснюють управління програмами з імунізації на рівні своїх регіонів.

МОЗ у співпраці з міжнародними партнерами системно посилює національну систему холодового ланцюга на всіх рівнях. Для цього обласні Центри контролю та профілактики хвороб були переобладнані: замість старих холодильників встановлені сучасні холодові кімнати та холодильники, центри отримали спеціальні авто для транспортування вакцин та автобуси для проведення виїзних вакцинальних сесій у віддалених містах та селах областей. Зараз цей ресурс застосовується для забезпечення кампанії з “наздоганяючої вакцинації” проти кору для дітей по всій країні.

Продовжуємо посилювати систему імунопрофілактики, робити ці послуги доступнішими, якісними та залишаючи безоплатними для кожного українця!


















Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page